Actualiteiten

Wat een ervaring!

08 December 2017
newsthumb

Sinds 2013 ondersteunt Eternit NV jaarlijks 3 organisaties met projecten in verschillende domeinen: sociaal, duurzaamheid en gezondheid. Verenigingen zoals Cliniclowns, Spullenhulp, Prinses Harte en nog vele anderen werkten samen met ons om hun projecten en objectieven een hart onder de riem te steken.


Meer weten >

Kortom, zou het kunnen dat de ochtend de nieuwe avond wordt? 

18 September 2017
newsthumb
 

De maand september: terug naar school of naar het werk, stress, nieuwe projecten en vaak ook nieuwe goede voornemens! Had jij al iets opgevangen over die lui die voortaan de #EarlyMorning-kaart willen trekken? Namelijk (nog) vroeger opstaan om je energie en je moreel te boosten, je stress te verminderen en in je dag van 24 uur eindelijk wat evenwicht te vinden! Beroemdheden en zakenlui, maar ook doodgewone mensen die de sprong naar de morningofilie hebben gewaagd. Maar te hard van stapel lopen, is niet voor iedereen een goed idee ...

Daarom geven we je hier een paar technieken mee waarmee je je zachtjes uit de armen van Morpheus kunt losmaken.


Meer weten >

10 tips voor een duurzaam schooljaar !

13 Augustus 2017
newsthumb
 

Het is al de tweede week van augustus en het begin van het schooljaar nadert. Tijd dus om te denken aan nieuwe schoolspullen voor de kinderen! De soms lange lijstjes die ze van de juf of meester meekrijgen en het grote aanbod van de supermarkten maken het vaak moeilijk om te kiezen. En dan zwijgen we nog over de impact van al die spullen op onze planeet. Toch is het perfect mogelijk om kwaliteitsvolle producten aan te schaffen die milieuvriendelijk zijn en geen gat in je budget slaan. Met deze 10 tips zet je het nieuwe schooljaar goed in en wordt kiezen kinderspel:


Meer weten >

En als je deze zomer eens anders zou reizen?

26 Juli 2017
newsthumb
 In het begin van dit jaar hebben de Verenigde Naties (VN) 2017 uitgeroepen tot het “Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling”. Vaarwel aan het massatoerisme dat de slechte gewoonte heeft sociale ongelijkheden te versterken en de natuur te schaden. Het verantwoord toerisme maakt zijn intrede als groen alternatief, met reële voordelen voor mens en planeet.
Meer weten >

Niets gaat nog verloren bij het koken!

25 Mei 2017
newsthumb
Minder voedsel verspillen in ons dagelijks leven en zo onze impact op mens en milieu verkleinen, dat is eigenlijk niet zo moeilijk. En alle beetjes helpen! Zelfs het kleinste gebaar kan een verschil maken, als er maar genoeg mensen meedoen. Elk jaar worden er in België tonnen voedsel weggegooid die we zouden kunnen hergebruiken. En toch blijven we dingen weggooien, omdat we geen tijd hebben om er iets anders mee te doen of omdat we slecht geïnformeerd zijn. Daar kan iedereen nu verandering in brengen door vijf eenvoudige tips te volgen.
Meer weten >

Stad en moestuin, woorden die met elkaar kunnen rijmen!

20 April 2017
newsthumb
 

Sinds enkele jaren schieten de collectieve moestuinen in onze Belgische steden als paddenstoelen uit de grond. In Noord-Amerika vind je ze overal en ook in Europa beginnen ze flink opmars te maken. En in België is dat niet anders. Daken en andere onbenutte plekjes worden er omgetoverd tot groene ruimtes. We mogen een boon wezen als het niet waar is…


Meer weten >

Het vijfde seizoen van Evoto.be is gelanceerd! (Video)

20 Februari 2017
newsthumb
Ook dit jaar worden er drie prachtige projecten ondersteund door Evoto...

Meer weten >

Evoto 5de seizoen – Stel je nu kandidaat!

13 December 2016
newsthumb
 Wil je jouw vereniging een duwtje in de rug geven? Doe het hier!
Meer weten >

Het 4e seizoen van Evoto.be loopt op zijn einde!

13 Oktober 2016
newsthumb
Zeven maanden lang kon iedereen stemmen op zijn favoriete project en het eindresultaat mag er zijn:
Meer weten >

'Wij willen patiënten actief betrekken bij hun herstel.' - Het Fonds GHDC+

18 Augustus 2016
newsthumb
We hebben daar lang over nagedacht, vanaf juni 2015, met oncologen, dokters maar ook met kankerpatiënten omdat we het belangrijk vonden dat er een centrum zou komen dat deel zou uitmaken van het GHDC-ziekenhuis. We hebben de patiënten gevraagd naar hun mening en hun verlangens in verband met het project. En veel mensen waren vóór. We hebben ons ook laten inspireren door de Maggie Centers die her en der in Groot-Brittannië ontstaan: die gebouwen zijn allemaal bedacht door vooraanstaande internationale architecten, die een warme, gastvrije en rustige omgeving voor ogen hadden.
Meer weten >

5 eenvoudige tips om minder energie te verbruiken

02 Augustus 2016
newsthumb

4 gebaren om water te besparen

29 Juli 2016
newsthumb
Leer anders consumeren!

Meer weten >

Witte suiker, de grote Boze Wolf!

07 Juli 2016
newsthumb

Aan een lekker taartje, een snoepje, een goed stuk chocolade of een limonade kan je maar moeilijk weerstaan. Toegevoegde geraffineerde suikers zijn alom aanwezig en altijd in enorme hoeveelheden.

Naar het schijnt verbruiken we meer dan 35 kg suiker per jaar en per persoon. Zo zouden we in 150 jaar tijd geëvolueerd zijn van zo goed als geen tot een consumptie die vandaag als aanzienlijk wordt beschouwd.

 

Geraffineerde suiker is deel gaan uitmaken van onze voeding. Maar hoe kan je suikerconsumptie vermijden? Wat zijn de alternatieven en wat zijn de voordelen van het bannen of verminderen van het suikerverbruik?


Meer weten >

Mobiel 21, een fietsschool voor iedereen

09 Juni 2016
newsthumb

Toegang hebben tot mobiliteit en kunnen fietsen, is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. De ernst van de bereikbaarheidsproblematiek neemt toe naarmate men armer is. Mobiliteit is vaak de rode draad doorheen het hele armoedeverhaal. Mensen geraken niet op het werk, op school, in het ziekenhuis, bij familie, ... en kunnen daardoor niet optimaal participeren in de samenleving. En daar wil Mobiel 21 met de fietsschool een oplossing voor bieden, Evoto.be ging langs tijdens een van hun fietslessen.


Meer weten >

“De dankbaarheid die je terugkrijgt, is ontbetaalbaar” - Let Us Change

08 Juni 2016
newsthumb

Na zijn studies in 2007 wilde Johan zijn droom verwezenlijken: "Een chiro oprichten in Afrika". Welk land dat was, maakte niet veel uit. Het toeval leidde hem tot in Ethiopië waar hij Aynalem en een straatjongen ontmoette. Johan nam de jongen mee naar school, Aynalem gaf hem te eten. Elke avond ging de jongen terug op straat slapen. Ayalem haar hart brak en ze besloot hem te adopteren. Maar de straatjongen had nog drie vriendjes die op straat leefden,... Johan kwam terug naar België om er financiering te vinden voor een opvangtehuis. En die vond hij. Dat was de start van Let Us Change.


Meer weten >

Kennismaking met de verenigingen op Batibouw

29 Februari 2016
newsthumb
Zoals elk jaar, hebben de vertegenwoordigers van Evoto.be het plezier om de gesteunde verenigingen te ontvangen op de stand van Eternit op Batibouw. Dit is de eerste ontmoeting naar aanleiding van hun selectie voor het vierde seizoen van Evoto.be.

Meer weten >

Evoto.be, een nieuw seizoen !

24 Februari 2016
newsthumb
Met de lente en de mooie dagen in het vooruitzicht, hebben we het plezier om u de drie nieuwe en veelbelovende verenigingen voor te stellen. Van februari tot oktober, kan u een van deze verenigingen ondersteunen aan de hand van een simpele klik.
Meer weten >

Dien jouw project in!

20 November 2015
newsthumb
Zin om tot € 20 000 te winnen voor jouw goed doel of vereniging? Neem dan deel aan het 4e seizoen van Evoto.be, dien hier je kandidatuur in!
Meer weten >

Het derde seizoen van Evoto.Be zit in de laatste rechte lijn!

15 September 2015
newsthumb
Het derde seizoen van Evoto.be verloopt succesvol. Maar er rest jullie nog maar twee weken om te stemmen op een van de 3 verenigingen! Twijfel dus niet om hen te steunen met jouw stem!


Meer weten >

Ontdek nu de videopresentatie van het derde seizoen van Evoto.be !

04 Maart 2015
newsthumb
Ontdek nu de videopresentatie van het derde seizoen van Evoto.be !

Meer weten >

Press kit Evoto 3de seizoen

01 Maart 2015
newsthumb
Press kit Evoto 3 de seizoen

Meer weten >

Video : Karin Charlet van de vereniging Love in action

21 Januari 2015
newsthumb
Video : Karin Charlet van de vereniging Love in action
Meer weten >

Een natuurwandeling om het tweede seizoen van Evoto.be af te sluiten!

19 November 2014
newsthumb
Afgelopen zondag kregen de verenigingen die deelnamen aan het tweede seizoen van Evoto.be hun cheque overhandigd tijdens een mooie wandeling in het bos van Grimbergen. Proficiat aan Love in action, BOS+ / Société Royale Forestière de Belgique en Prinses Harte!


Meer weten >

Wandel mee met evoto.be op zondag 16 november!

28 Oktober 2014
newsthumb
Ter afsluiting van het tweede seizoen van evoto.be organiseert Eternit een begeleide wandeling in het Lintbos in Grimbergen.
Meer weten >

Einde stemperiode van het tweede seizoen van Evoto.be!

01 Oktober 2014
newsthumb
Het tweede seizoen van Evoto.be is succesvol afgesloten! De verenigingen hebben in totaal een bedrag van 34.202 euro gewonnen!
Bent u een Belgische organisatie die actief is in het domein van gezondheid, milieu of welzijn? Dan kunt u zich hier aanmelden om deel te nemen aan het derde seizoen van Evoto.be.


Meer weten >

Een woordje van Bert De Somviele, directeur van BOS+, voor de Evoto community

11 December 2013
newsthumb
Een woordje van Bert De Somviele, directeur van BOS+, voor de Evoto community
Meer weten >