Charter

Evoto.be gelooft in de mogelijkheid om een betere, eerlijkere en duurzamere wereld te ontwikkelen.

Evoto.be moedigt mensen met deze visie aan om lid te worden van de groep mannen en vrouwen die gekozen hebben om hun krachten te bundelen voor een betere toekomst.

Dit initiatief, dat zich afspeelt op Facebook en op de site Evoto.be, geeft hun leden de mogelijkheid om projecten van verenigingen te steunen die actief zijn in de volgende domeinen: welzijn, duurzame ontwikkeling en sociale initiatieven.

Evoto.be selecteert projecten van verenigingen die worden gekozen door een onafhankelijk opvolgingscommittee. Elk geselecteerd project ontvangt een basisdotatie van € 5 000, gefinancierd door het bedrijf Eternit.

Eenmaal geselecteerd, worden de projecten onderworpen aan een stemming van de leden van Evoto.be via de Facebook pagina van Evoto.be of via de website Evoto.be. Elk project maakt kans op een supplementair bedrag van € 5 000 als men 5 000 stemmen behaalt, wanneer een project 10 000 stemmen behaalt, ontvangt het € 10 000. De bedragen worden gefinancieerd door Eternit.

Evoto.be staat ook toe dat leden zelf projecten voorstellen die zij noodzakelijk vinden voor de maatschappij. Een onafhankelijk opvolgingscommittee analyseert de projecten en selecteert welke ondersteund zullen worden.

Evoto.be gaat een langetermijnrelatie aan met de projecten die het ondersteunt en onderhoudt de band tussen zijn ledengemeenschap en de projecten. Dankzij de sociale netwerk sites, zijn de leden op de hoogte van de impact die hun steun heeft op het(de) door hen gekozen project(en).

Evoto.be is een project dat gesteund wordt door Eternit.